خواص سیر در مواد غذایی
خواص سیر + جدول ارزش غذایی
توسط مجله فیت شیپ
۱ دیدگاه
سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز میرسد و دارای غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید میباشد. سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای B۲، B۱ و B۳ است. از گذشته تا امروز از خواص سیر برای تصفیه خون استفاده میشده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
کلسترول بد یا همان LDL هیچوقت راه دوستی با سیر را پیدا نمیکند. سیر کلسترول و پلاکهای چربی داخل عروق را کاهش می دهد. همان طور که میدانید این پلاکها با تنگ گردن و سفت کردن دیواره عروق باعث کاهش جریان خون به بافتها، افزایش فشارخون و در بیشتر موارد در نهایت منجر به سکته خواهند شد. به همین خاطر است که پزشکان مصرف سیر را به مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی و نیز برای پیشگیری از این بیماریها توصیه میکنند.
سير همچنين داروی ضد انعقاد خون نيز به شمار مي رود. يک داروی طبيعی برای رقيق کردن خون است. سير می تواند به بيمارانی که از بيماری انسداد شريانی که باعث لخته شدن خون در ناحيه پاها می شود، رنج می برند نيز کمک کند.
سیر توانایی ورزش کردن را افزایش و خستگی حاصل از آن را کاهش میدهد. روغن سیر توانایی ورزش را در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی افزایش میدهد. در یک بررسی انجام شده در سال 2005 دیده شد که اوج سرعت ضربان قلب در بیماران قلبی که به مدت 6 هفته سیر مصرف کردند، تا 12 درصد کاهش می یابد. اگر با مشکلات قلبی مواجه هستید، مطلب “چه غذاهایی برای کاهش بیماری های قلبی بهتر است” را بخوانید.
از دیگر خواص سیر میتوان به این نکته اشاره کرد که از دست رفتن بافت استخوان در زنان را که به خاطر کاهش استروژن شروع میشود کاهش میدهد. به عبارت دیگر، سیر حاوی مواد مغذی است که به عنوان واحدهای ساختمانی برای استخوانهای سالم و مستحکم عمل میکنند.
سیر اشتها آور و درمان کننده سوء هاضمه، درد و ورم معده، روده، سوزش و ترشی معده و همچنین درمان کننده اسهال ساده و خونی، سل روده و عفونتهای دستگاه گوارش است. جوشانده سیر توام با شکر، دفع کننده انگل های معده و روده و همچنین کرمك در ناحیه معده می باشد.سیر ترشی نیز اسهال را درمان می نماید.