رصد توصیه های رهبر معظم انقلاب در سال "رونق تولید"
نام گذاري سال 1398 به عنوان” رونق توليد” را مي توان عصاره نام گذاري سال هاي اخیر دانست. چرا که ” رونق توليد” به عنوان پايه و اساس پيشرفت و توسعه اقتصاد كشور برای مقابله با تهدید و تحریم دشمنان ،همواره در بيانات مقام معظم رهبري برجسته بوده است.
فراواني مواجهه بوده که در برخي از مقاطع تاريخي، با موفقيت از آن عبور کرده و در برخي ديگر، شکست هايي را تجربه کرده است. تجربه اقتصاد ملي در دوره تشديد تحريم ها و آشکار شدن برخي از عملکردهاي نامطلوب اقتصادي موجب شد تا مقام معظم رهبري در يک آينده نگري و ژرف انديشي مقاوم سازي اقتصاد ملي را در چارچوب « اقتصاد مقاومتي» مسير تداوم آينده اقتصاد کشور اعلام نمايند . بنابراين لازمه اجرايي شدن اهداف اقتصاد مقاومتي مدنظر مقام معظم رهبري که طي چند سال اخير در مراسم ها و مناسبات مختلف و در سخناني مبسوط بدان تاکيد فراوان داشته اند استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود به منظور ارتقاء و رونق توليد ملي و افزايش بهره وري در بخش هاي مختلف توليدي کشور است.
بر همین اساس نام گذاري سال 1398 به عنوان” رونق توليد” را مي توان عصاره نام گذاري سال هاي اخیر ( سالهاي 1395، 1396 و 1397 ) دانست. چرا که ” رونق توليد” به عنوان پايه و اساس پيشرفت و توسعه اقتصاد كشور برای مقابله با تهدید و تحریم دشمنان ، همواره در بيانات مقام معظم رهبري برجسته بوده است.
تاكيدات اقتصادي مقام معظم رهبري بر ” حمایت از توليد” در سال هاي اخير و به طور اخص ” رونق توليد ” در سال 98 با توجه به تشديد تحريم هاي آمريكا و هدف قرار دادن اقتصاد و معيشت مردم، اهميت بيشتري پيدا كرده است تا جائيکه مي توان به استناد به بيانات ايشان در سالگرد چهلمين سال پيروزي انقلاب (اعلام گام دوم انقلاب) و سخنراني نوروزي معظم له و سیاست های کلي اقتصاد مقاومتی؛ پايداري و توسعه اقتصاد كشور را در دو کلمه خلاصه کرد ؛ “رونق توليد".
براساس فرمايش مقام معظم رهبري شعار امسال براي حل مشکلات کشور، مخاطب گسترده تري را در برمي گيرد؛ که هم مسئولين و هم مردم مي باشند. در تاييد و اهمیت اين موضوع نیز، معظمله در سال 1398 میفرمایند:
"…. اگر تولید شد، آن وقت در بخش های مختلفی تحوّل ایجاد خواهد شد؛ اگر رونق تولید وجود داشته باشد، هم تأثیر میگذارد در اشتغال، هم تأثیر میگذارد در کم کردن تورّم، هم حتّی تأثیر می گذارد در وضع توازن بودجه، هم تأثیر میگذارد در بالا رفتن ارزش پول ملّی…. ببینید این باید انجام بگیرد و در برنامه قرار بگیرد؛ هم در برنامهی دولت، هم در برنامهی مجلس، هم در برنامهی آحاد مردمی که توانایی ورود در وادیِ تولید را دارند… .”
از اين رو ، براي آنکه نظام اسلامي بتواند با نقشه هاي دشمن هوشمندانه برخورد کند، مي بايست گره هاي اصلي مشکلات اقتصادي کشور را شناسايي کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نمايد؛ به اذعان بسياري از کارشناسان گره هاي اصلي اقتصادي کشور ،«رکود تولید» ، «بیکاری»و «نقدينگي» است و راهکار باز کردن این گره ها نیز در تقویت و حمایت همه جانبه از تولید ملی نهفته است. لذا مي توان با شناخت گره ها و استفاده از ظرفيت ها و توانمندي هاي داخلي به جاي استفاده از منابع بيشتر و با بهره گيري از همان منابع موجود، با رونق بيشتر توليد به افزايش توليد ملي و توان رقابت پذيري و افزايش صادرات غير نفتي و ايجاد اشتغال دست يافت که در نهايت افزايش قدرت مقاومت اقتصادي کشور سبب رشد پايدار اقتصادي و بهبود معيشت مردم و تقويت فرهنگ و الگوي مصرف در حمايت از کالاي ايراني خواهد شد.
چگونگی و الزامات راهکارهاي رونق توليد بدرستي در بیانات حضرت آيت الله خامنه اي در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوي در سال 98 تبیین و مشخص شده است و بر همين اساس ، گروه اقتصادي اداره پژوهش های خبری معاونت سياسي، در راستای رسالت رسانه ای خود تلاش دارد با رصد اقدامات مسئولان و راهکارهاي کارشناسان و به استناد فرمايشات مقام معظم رهبري، در خصوص حمايت از رونق و توليد کالاهاي ایرانی، در قالب گزارشهای هفتگی درهشت محور که در دو سال اخير ( 1397 -1398 )استخراج شده است، مخاطبان را در جریان فعالیت ها و نیازهای تحقق شعار سال قرار دهد:
1-تولید مبتنی بر دانش و فناوری
2-مديريت واردات
3-رقابت پذيري در توليد و تولید کالاهای صادرات محور
4-سرمايه گذاري در توليد
5-تقويت بنگاه هاي کوچک و متوسط
6-رفع موانع و بهبود کیفیت تولید
7-مبارزه با قاچاق
8-شکل گيري فرهنگ جهادي توليد