ریا
مظاهر ریا و خود نمایی در انسان چگونه است؟
نمی توان خود نمایی را محدود به یک ویژگی خاصی از انسان کرد، چرا که ابزار ریا و جلب توجه کردن در یک انسان بی شمار و متفاوت است.برای نمونه دانش، ثروت و زیبایی انسان می توانند جزو ابزار ریا و خودنمایی در یک فرد باشند.
حدیث امام جعفر صادق( ع) در رابطه با ریا و خودنمایی
امام جعفر صادق علیه السلام درباره مظاهر ریا و خودنمایی این گونه فرموده اند: کارهای زیادی ممکن است همراه ریا صورت بگیرد که عبارت اند از ؛ نوع سخن گفتن، راه رفتن، خوردن ، هم نشینی، نوع پوشش و لباس، خندیدن، نماز، جهاد، حج، قرائت قرآن و …
رایج ترین مظاهر ریا و خود نمایی
در زیر به چند مورد از این مظاهر و نشانه های ریا اشاره می کنیم:
خودنمایی در نحوه لباس پوشیدن
عده ای از افراد در جامعه هستند که می خواهند با نوع پوشش خود به نوعی ابراز وجود کنند. حال این مورد می تواند برای برخی با پوشش های محجبه ای یا برای عده ای دیگر از طریق پوشش های باز باشد. چیزی که به هنگام پوشش دارای اهمیت است مسئله طرز فکر یک فرد در رابطه با انتخاب پوشش و نحوه لباس پوشیدن است. به گونه ای باید هدف خود از آن لباس را بداند و صرفا برای خود نمایی استفاده نکند.
خود نمایی در پذیرایی مراسم ها و مهمانی ها
امروزه با علت تجمل گرایی برخی از افراد مهمانی ها نیز رنگ خودنمایی و ریا را به خود گرفته اند. به گونه ای که در چنین مهمانی هایی پذیرایی از حد معمول خود خارج شده و خدمات اضافی صورت می گیرد. به هنگام تجمل گرایی یا به عبارتی خودنمایی در مهمانی اسراف و تبذیر نیز صورت می گیرد. به همین خاطر این چنین مراسماتی ارزشی نداشته و تنها نمادی از ریاکاری به شمار می روند.